Портал в режимі тестування та наповнення
У Бердянську за минулу добу поліцейські розшукали 4 малолітніх втікачів
Опубліковано 17 травня 2021 року о 12:03

Жодних протиправних дій відносно дітей скоєно не було. Наразі вирішується питання про притягнення законних представників до адміністративної відповідальності. 

16 травня близько 20 години до Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернувся господар будинку сімейного типу та повідомив, що його 15-річний підопічний, який постійно тікає, знову зник і його місце перебування не відоме. На розшук неповнолітнього було орієнтовано весь особовий склад відділу поліції. Впродовж двох годин поліцейські перевіряли ймовірні місця перебування підлітка та знайшли його на території однієї зі шкіл міста, жертвою правопорушень він не став. Поліцейські ювенальної превенції вкотре провели з хлопцем профілактичну бесіду та передали його законному представнику.   

Цього ж дня близько 23 години до Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернулась жінка-опікун трьох малолітніх онуків, яка повідомила про їх зникнення. Бабуся розповіла, що її онуки 13, 8 та 4 років близько 16 години разом пішли гуляти у двір поруч з будинком та зникли. Старший із хлопців вже неодноразово втікав із дому та розшукувався поліцейськими. На розшук братів був орієнтований весь особовий склад відділу поліції. Всю ніч поліцейські перевіряли ймовірні місця перебування дітей, парки, сквери, дитячі майданчики, підвали. О 5 годині ранку троє братів самостійно повернулися додому. На щастя, жертвами правопорушень вони не стали.

За даним фактом співробітники ювенальної превенції Бердянського районного відділу поліції проводять перевірку, вирішується питання щодо притягнення законних представників до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). 

Поліцейські вкотре закликають батьків та осіб, що їх замінюють: належним чином виконуйте свої обов’язки, систематично проводьте бесіди з дітьми та розповідати їм про небезпеку, яка може їм загрожувати у різних ситуаціях.

Нагадаємо: У Мелітопольському районі поліцейські розшукали зловмисника, який пограбував школяра.

  Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux