Портал в режимі тестування та наповнення
У Бердянську поліція закінчила досудове розслідування злочинної діяльності організованої групи осіб
Опубліковано 13 вересня 2021 року о 12:43

Угруповання складалося з трьох чоловіків, які займалися незаконним придбанням, перевезенням та зберіганням з метою збуту психотропних речовин -  метамфетаміну та канабісу.  Наразі матеріали кримінального провадження скеровані до розгляду у суді.

Слідчим відділом Бердянського районного відділу ГУНП в Запорізькій області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому  за підозрою групи осіб у вчиненні злочинів, передбачених ст.307 Кримінального кодексу України – «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Під час слідства встановлено, що житель Бердянська 1975 року народження діючи умисно, з метою незаконного збуту психотропних речовин, приблизно у вересні 2020 року організував стійку злочинну групу, до складу якої залучив двох чоловіків 1988 року народження. Один з них вже був раніше засуджений.

Діючи спільно, зловмисники займалися незаконним придбанням, перевезенням, зберіганням та збутом психотропних речовин – метамфетаміну та особливо небезпечного наркотичного засобу - канабісу.

Працівники поліції за оперативним супроводженням співробітників Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ в Запорізькій області викрили  злочинну діяльність організованої групи наркозбувачів. Досудовим розслідуванням встановлено 7 злочинних епізодів, до яких вони причетні.

Усім фігурантам кримінальних проваджень повідомлено про підозру у вчиненні злочинів у складі організованої групи, за ознаками ч.2 ст.307  та ч.3 ст.307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального Кодексу України. Двом членам ОЗГ обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту і тримання під вартою.

3 вересня обвинувальний акт по кримінальному провадженню, складений слідчим поліції під процесуальним керівництвом прокуратури,  скеровано до Бердянського міськрайонного суду для розгляду та винесення вироку членам наркоугруповання.   

Відповідно до інкримінованих статей, вони можуть отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк  від дев'яти до дванадцяти років, а також конфіскації майна.

Нагадаємо: У Запоріжжі правоохоронці затримали «на гарячому» двох наркозакладників.

Відділ комунікації поліції Запорізької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux