Портал в режимі тестування та наповнення
У Бердянську поліцейські викрили шахраїв, які через мережу Інтернет продавали неіснуючі морепродукти
Опубліковано 27 травня 2021 року о 17:49

Правоохоронці встановили, що фігуранти  в соціальній мережі  розміщували оголошення про продаж морепродуктів. Головною умовою була повна передоплата за товар. Після одержання грошей, зловмисники блокували клієнтів, а товар фактично не відправляли. За скоєне їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Слідчі Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області, за процесуального керівництва Бердянської окружної прокуратури, під оперативним супроводженням працівників відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП НП України викрили протиправну діяльність шахраїв, які продавали неіснуючі товари та продукти в мережі Інтернет: червона ікра горбуші та кіти,  тушки сьомги, лангустіні та ін.  

Встановлено, що до таких дій причетні двоє мешканців міста Бердянськ  - 25-річна жінка та її 35-річний спільник. Фігуранти створювали фіктивні сторінки в соціальній мережі, на яких розміщували оголошення про продаж морепродуктів. Клієнти з різних регіонів України в якості передоплати надсилали на рахунки зловмисників грошові кошти, після чого шахраї відразу блокували їх та не виконували своїх зобов’язань.

За місцем мешкання фігурантів поліцейські провели санкціоновані обшуки. За їх результатами вилучили й направили на експертизу мобільні телефони з обліковими записами, які підтверджують факти злочинної діяльності, а також банківські карти та сім-картки різних мобільних операторів, чорнові записи зі списком покупців.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України триває. Наразі правоохоронці встановлюють остаточну кількість постраждалих та суму завданих збитків. Санкцією статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Шановні громадяни, якщо Ви стали жертвою шахраїв, негайно повідомте про це на офіційному веб-сайті Департаменту кіберполіції «https://cyberpolice.gov.ua/» або за телефоном «102», адже швидке отримання правоохоронцями інформації сприяє оперативному розкриттю кримінального правопорушення та затриманню зловмисників.

Нагадаємо: у Бердянську поліцейські вилучили алкогольну продукцію, якою торгували на ринку без відповідних документів.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux