Портал в режимі тестування та наповнення
У Бердянську поліцейські оперативно викрили псевдо мінера
Опубліковано 16 серпня 2021 року о 11:00

За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Порушника, який здійснив виклик в стані алкогольного сп’яніння,  затримано в порядку ст. 208 КПК України. Йому  загрожує до шести років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

15 серпня близько 20 години до чергової частини Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від громадянина про те, що біля будівлі відділу поліції по вулиці Грецькій він заклав вибухівку.

Працівники Управління вибухотехнічної служби Національної поліції України негайно обстежили будівлю відділу поліції та прилеглу територію. Вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів не виявлено.

Подальшими слідчими та оперативно-пошуковими заходами поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 37-річний місцевий мешканець. Чоловік на момент здійснення виклику перебував у стані алкогольного сп’яніння. Мобільний телефон та сім карту вилучено в якості речових доказів. 

Слідчі, за процесуального керівництва Бердянської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцію статті, - до шести років позбавлення волі.

Псевдо мінера затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці звертаються до громадян із проханням телефонувати до екстрених служб тільки у випадках, коли дійсно необхідна допомога. Повідомляючи про нібито екстрену ситуацію, люди не замислюються про наслідки своїх дій. На кожне повідомлення про скоєне правопорушення, злочин або надзвичайну подію залучається значна кількість особового складу оперативних служб. Виїжджаючи на неправдиві повідомлення, правоохоронці, лікарі, рятувальники витрачають немало часу для перевірки інформації та можуть не встигнути вчасно надати допомогу тим, хто її дійсно потребує. Пам’ятайте, що набираючи номер телефону і повідомляючи про хибний виклик, ви порушуєте закон.

Нагадаємо: У Запоріжжі правоохоронці викрили чоловіка, який погрожував підірвати територіальний підрозділ поліції.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux