Портал в режимі тестування та наповнення
У 2018 році поліція виїжджала на майже 2 мільйони викликів жителів сіл і невеликих міст – заступник глави Нацполіції
Опубліковано 31 січня 2019 року о 12:18

При цьому робота груп реагування патрульної поліції (ГРПП) у невеличких містечках та селах дозволила прискорити прибуття поліції на виклик у віддалених населених пунктах. Відтак своєчасність прибуття поліцейських нарядів на виклик у 2018 році становила в середньому 90%. Про це сьогодні, 31 січня, повідомив заступник Голови Національної поліції України – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич.

Про необхідність оперативного реагування на звернення та повідомлення громадян, які надходять до територіальних відділів та відділень поліції, йшлося під час виїзної наради з підбиття підсумків роботи підрозділів поліції превенції за 2018 рік. Нарада проходить на Прикарпатті під головуванням заступника Голови Нацполіції Олександра Фацевича.

Він підкреслив, що створення груп реагування патрульної поліції (ГРПП) у населених пунктах, які не входять до території обслуговування патрульної поліції, дало позитивний результат.

«Упровадження ГРПП набагато скоротило час прибуття поліції на виклик, і зараз своєчасність прибуття становить 90%. Це позитивний результат у порівнянні з минулими роками. Як наслідок – підвищилися ефективність роботи поліцейських на місці події та головне – підвищився рівень довіри людей до поліції», – наголосив Олександр Фацевич.

Він повідомив, що сьогодні на території обслуговування райцентрів, невеличких містечок, сіл та віддалених населених пунктів щодобово на службу заступає 870 нарядів так званої «сільської» поліції. На відміну від «міської» патрульної поліції, окрім реагування на повідомлення, що надходять на лінію 102, ГРПП виконують ще кілька завдань. Зокрема, ці поліцейські перевіряють громадян, які знаходяться на спеціальних обліках поліції, та власників зброї. Також у взаємодії з дільничними офіцерами поліції наряди ГРПП проводять превентивну роботу з особами, які знаходяться на профілактичних обліках поліції.

Всього ж у 2018 році поліцейські ГРПП майже два мільйони разів виїжджали на допомогу громадянам за повідомленнями на лінію 102 (на 40% більше у порівнянні з 2017 роком).

Окрім того, безпосередньо нарядами ГРПП розкрито близько 16 тисяч кримінальних правопорушень та складено понад мільйон адміністративних матеріалів. З цієї кількості 54 тисячі матеріалів складені за фактами керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Також у 2018 році поліцейські ГРПП перевірили 173 тисячі власників зброї, 110 тисяч осіб, відносно яких встановлено адміністративний нагляд, та 67 тисяч осіб, щодо яких застосовано домашній арешт.

«Наразі ми успішно реалізовуємо стратегію створення нової поліцейської системи сервісу і безпеки в сільській місцевості, невеликих містах і селищах. Але ми не маємо зупинятися на цьому результаті. Тому наголошую на необхідності проводження роботи із вдосконалення та розвитку цієї сервісної системи», – підкреслив Олександр Фацевич. 

Нагадаємо, заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич повідомив, що кожен третій злочин в Україні був розкрий дільничними офіцерами поліції.

Департамент комунікації 
Національної поліції України 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux