Портал в режимі тестування та наповнення
Станом на 09:30 запорізькі поліцейські перевіряють повідомлення щодо можливих порушень законодавства у день виборів
Опубліковано 31 березня 2019 року о 09:49

Поліцейські Запорізької області на всі повідомлення про можливі порушення законодавства у день голосування реагують негайно та згідно чинного законодавства.

31 березня на території Запорізької області усі 1126 виборчих дільниць розпочали свою роботу. З них - 1120 дільниць відкрилися вчасно о 8 годині ранку. Із запізненням почали працювати 6 виборчих дільниць. Правоохоронці забезпечують публічну безпеку та порядок біля усіх виборчих дільниць.

Близько 08:10 до Комунарського та Вільнянського відділень поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що на виборчих дільницях громадяни сфотографували бюлетень. На місце події негайно прибули слідчо-оперативні групи відділень поліції.

Поліцейські встановили, що у Комунарському районі громадянка 1985 року народження сфотографувала незаповнений бюлетень, а у Вільнянськомі інформація наразі перевіряється. Тривають перевірки.

Поліція закликає громадян утриматись від фото- та відеофіксації та дотримуватись таємниці голосування під час виборів. Заборонено селфі з бюлетенем або стрім з кабінки для таємного голосування, перебування у кабінці з іншими людьми, показ будь-кому заповненого бюлетеня перед опусканням його до скриньки, інша демонстрація результатів волевиявлення у приміщенні, де проводитиметься голосування.

Нагадаємо, що відповідно до ст.159 (Порушення таємниці голосування) Кримінального кодексу України умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який взяв участь у виборах, карається штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Те саме діяння, вчинене членом виборчої комісії чи іншою службовою особою з використанням свого службового становища карається штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років.

Крім того, близько 6:30 до Мелітопольського відділу поліції надійшло повідомлення від жінки 1955 року народження про те, що у приватному секторі  на вулиці Будiвельній вона виявила листівки антиагітаційного змісту на адресу одного з кандидатів у Президенти України. Триває перевірка.

А о 08:54 до Приморського відділення поліції про те, що на одній з виборчих дільниць в місті Приморськ  чоловік 1965 року народження розірвав бюлетень. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група відділення поліції. Триває перевірка.

Якщо ви стали свідком протиправних дій чи злочину, або вам потрібна допомога негайно звертайтесь до поліції за телефоном «102» або в інший зручний спосіб.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux