Портал в режимі тестування та наповнення
Співробітники Запорізького управління внутрішньої безпеки викрили міжрегіональну наркогрупу
Опубліковано 13 жовтня 2021 року о 19:56

До неї входило шість осіб, які впродовж приблизно дев’яти місяців організували збут рецептів для отримання наркозамісних препаратів та прекурсорів наркозалежним особам. Проведені обшуки та вручені підозри трьом фігурантам кримінального провадження. Слідчі дії тривають. 

Оперативники Запорізького управління внутрішньої безпеки Департаменту внутрішньої безпеки викрили незаконну діяльність міжрегіональної групи осіб, які з лютого 2021 року організувала збут рецептів для отримання наркозамісних препаратів та прекурсорів до них наркозалежним особам.

Діяли фігуранти за допомогою спеціально зареєстрованих юридичних осіб на території як Запорізької, так і сусідньої Дніпропетровської області. Під виглядом приватних медичних клінік, які надавали послуги в сфері психіатрії та наркології,  із залученням лікарів,  здійснювалась незаконна видача рецептів наркозалежним особам. 

Встановлена особа організатора злочинного угруповання, жителя Запоріжжя 1977 року народження, а також особи ще п’яти  учасників.  

13 жовтня слідчі відділу поліції № 1 Запорізького районного управління ГУНП в Запорізькій області, за оперативного супроводження Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НП України, під процесуальнім керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури, за ухвали Орджонікідзевського районного суду, в місті Запоріжжі провели дванадцять одночасних обшуків в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Обшуки проводились за силової  підтримки бійців батальйону поліції особливого призначення. 

В ході проведених заходів в офісних приміщеннях, за місцями мешкання фігурантів, в транспортних засобах, а також аптеці, де наркозалежні особи обмінювали підроблені рецептурні бланки на наркозамісні препарати,   виявлені та вилучені пігулки «бупренорфін», «метадон» у великій кількості, більше 300 тисяч гривень готівки, печатки, штампи підприємств, мобільні телефони, комп’ютерна техніка, банківські картки та «чорнові записи». Речові докази відправлені на проведення експертизи.  

Наразі трьом співучасникам групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за  ч.1, 2 ст.319 (Незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин) Кримінального Кодексу України. Найсуворіша санкція за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Відділ комунікації поліції Запорізької області 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux