Портал в режимі тестування та наповнення
Співробітники поліції встановили місцезнаходження водія, який нецензурно висловлювався на адресу пассажира пільгової категорії
Опубліковано 15 жовтня 2021 року о 18:45

Відносно водія винесено постанову про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП та накладений штраф. Працівниками Укртрансбезпеки відносно підприємства-перевізника складено акт щодо порушення правил перевезення пасажирів, який в подальшому буде розглянуто на комісії. Триває досудове розслідування, відкрите за фактом хуліганства.

Нагадаємо: 14 жовтня під час моніторингу мережі Інтернет було виявлено відео конфліктної ситуації між водієм-перевізником та пасажиром пільгової категорії щодо оплати проїзду. Водій транспортного засобу нецензурно висловлювався на адресу пасажира та відмовлявся їхати за маршрутом.

За фактом оприлюдненого відео дізнавачем відділу № 3 Запорізького районного управління поліція відкрито кримінальне провадження за розслідувать за ознаками ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

В рамках досудового розслідування правоохоронці встановили рейсовий маршрут, на якому сталася дана подія та фірму-перевізника. Під час виїзду на територію підприємства, була встановлена особа і місцезнаходження водія-порушника, місцевого мешканця 1971 року народження. Керманич зізнався співробітникам поліції, що конфліктна ситуація мала місце 13 жовтня.

Також встановлені свідки та очевидці події, які підтвердили факт словесних образ водієм маршрутного таксі в бік пасажирів-пільговиків та повідомили, що керманич висадив всіх пасажирів на найближчий зупинці і поїхав далі за власним маршрутом. 

На підставі відеозапису та зібраної інформації, відносно водія винесено постанову про порушення правил щодо карантину людей за ч.2 ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено стягнення у вигляд штрафу.  

Додатково, співробітниками Укртрансбезпеки відносно підприємства-перевізника складено акт щодо порушення правил перевезення пасажирів, який в подальшому буде розглянуто на комісії.

Триває досудове розслідування, відкрите за фактом хуліганства. Санкція за статтею передбачає штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Керівництво поліції Запорізької області звертається до всіх громадян, особливо пільгових категорій населення: пенсіонерів,  учасників АТО,  ООС, інших  пільгових категорій громадян і закликає  негайно повідомляти на спецлінію «102» про всі факти свавілля з боку перевізників. Якщо ви вже потерпіли від подібних дій або стали їх свідками, одразу повідомляйте в поліцію у будь-який зручний спосіб! 

Нагадаємо: У Запоріжжі дізнавачем закінчено досудове розслідування кримінального провадження за фактом нанесення травм пенсіонеру.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux