Портал в режимі тестування та наповнення
Спіймали «на гарячому»: поліція затримала 35-річного жителя Запоріжжя за збут наркотиків і психотропів
Опубліковано 23 червня 2022 року о 15:16

Під час поверхневого огляду чоловіка, який збував заборонені речовини в одному із громадських місць Запоріжжя, порушник дістав ножа та намагався чинити опір, а потім втекти. Правоохоронці затримали наркозбувача в порядку статті 208 КПК України. 

В рамках досудового розслідування правоохоронцями було зібрано матеріали, на підставі яких, ухвалою Ленінського районного суду, під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Запоріжжя, призначено проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігуранта. 

22 червня, працівники УБН в Запорізькій області ДБН Національної поліції України помітили в одній із паркових зон Шевченківського району чоловіка, який збував громадянам наркотики безпосередньо на вулиці. Побачивши правоохоронців, порушник намагався позбутися розфасованого наркозілля. Під час здійснення поверхневого огляду, чоловік дістав з карману ножа та хотів виграти час для втечі. Однак поліцейські вчасно зреагували на протиправні дії та затримали зловмисника.

Цього ж дня, оперативники УБН в Запорізькій області ДБН Національної поліції України спільно зі слідчими Запорізького райуправління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, за ухвалою Ленінського районного суду, під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури, провели санкціонований обшук за місцем мешкання чоловіка, 1987 року народження.

В результаті у квартирі вилучили 300 грамів наркотичного засобу «канабіс» елітних сортів «шишки», зіп-пакети з розфасованою психотропною речовиною «амфетамін», пакети та пристрої для фасування наркотиків, електронні ваги, банківські картки, грошові кошти, здобуті від злочинної діяльності та блокнот із записами розповсюджених заборонених речовин, а також понад 60 патронів до автоматичної зброї. 

За цінами «чорного ринку» вилучені наркотики становлять близько 100 тисяч гривень.

Усю наркопродукцію та боєприпаси направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, після результатів якої діям фігуранта буде надана остаточна правова кваліфікація.

Також після результатів експертизи буде вирішено питання про відкриття кримінального провадження за ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. 

Громадянина, у діях якого вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів » Кримінального кодексу України, затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також відносно фігуранта складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 185 «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На теперішній час проводяться заходи зі встановлення злочинних зв’язків вказаної особи, встановлення інших можливих каналів придбання та  розповсюдження наркотичного засобу «канабіс» та психотропної речовини «амфетамін».

Нагадаємо: На Запоріжжі дізнавачі припинили декілька фактів незаконного вирощування конопель 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux