Портал в режимі тестування та наповнення
Сергій Коміссаров: «Боротьба з незаконним обігом зброї та боєприпасів триває на системній основі»
Опубліковано 29 травня 2018 року о 17:01

За останній тиждень на території Запорізької області троє громадян постраждали від застосування зброї та боєприпасів, яка знаходиться в незаконному обігу. Поліція вживає заходів щодо протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою становить небезпеку як для осіб, що чинять протиправні дії, так і для оточуючих. Нелегальна зброя та боєприпаси можуть стати знаряддям злочину, а їх застосування – призвести до трагічних наслідків.

Так, 23 травня близько 19 години на вулиці Петра Третьяка біля АЗС невідомий з автоматичної зброї обстріляв автомобіль «Джилі» під керуванням місцевого мешканця 1985 року народження. В результаті пасажир автомобіля, чоловік  1973 року народження отримав поранення коліна, госпіталізації не потребував. З місця події вилучено речові докази, серед яких два незареєстровані автомата АКСУ калібру 5,45 мм. з магазинами, спорядженими набоями калібру 5,45 мм.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Вживаються заходи щодо встановлення особи, причетної до скоєння злочину.

А 26 травня близько 11 години в лісосмузі по вулиці Молодіжній Заводського району Запоріжжя стався вибух, від якого смертельно травмовано чоловіка. Особа померлого та всі обставини події на даний час встановлюються.

За попередніми даними, чоловік покінчив життя самогубством.

З місця події вилучені металеві частини та мікрочасини.

Крім того, 26 травня чоловік 1974 року народження, за межами селища міського типу Більмак, в недобудованому приміщенні, намагався покінчити життя самогубством, підірвавши себе. Громадянин мав при собі електродетонатори та дві гранати «Ф-1», які привіз із зони АТО. Він підірвав одну гранату, після вибуху якої здетонували два детонатори.

Громадянин живий, в результаті вибуху його з діагнозом «травматична ампутація гомілки» госпіталізовано до лікарні.

Також за місцем його мешкання поліцейські вилучили димову гранату та два сигнальні патрони.

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за ознаками ст.115 з позначкою «самогубство». Тривають досудові розслідування.

 «Незважаючи на те, що профілактична операція з протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин завершилась, поліцейські Запорізької області на системній основі продовжують боротьбу з незаконним її обігом, - зазначив начальник ГУНП в Запорізькій області Сергій Коміссаров. – На всі факти виявлення зброї та вибухівки у регіоні поліція реагуватиме жорстко. Регіон є прифронтовим, зброя та боєприпаси постійно вилучаються, проте я впевнений, що вони на території області ще є. Правоохоронці продовжують протидіяти незаконному обігу небезпечних предметів та найближчим часом планується проведення додаткових заходів з протидії їх незаконному зберіганню, придбанню, передачі чи збуту».

Звертаємось до усіх мешканців та гостей Запорізької області, якщо ви володієте інформацією про зберігання або незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами, повідомте про це до найближчого територіального підрозділу поліції або за телефоном «102».

Також нагадуємо, що згідно чинного законодавства, громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux