Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція розкрила кожне третє незаконне заволодіння транспортом, вчинене у 2019 році – Сергій Тіхонов
Опубліковано 08 серпня 2019 року о 14:15

Загальна кількість таких злочинів у порівнянні з минулим роком знизилася на понад 19 відсотків. Крім того, оперативники виявили та припинили діяльність майже 380 злочинних груп, які вчиняли угони. Про це повідомив начальник Департаменту карного розшуку (ДКР) Національної поліції України Сергій Тіхонов за результатами роботи підрозділу упродовж семи місяців 2019 року.

За його словами, за період січня-липня 2019 року поліція зареєструвала трохи більше 3 тисяч фактів незаконних заволодінь транспортними засобами. Минулого року таких злочинів було зареєстровано понад 3,8 тисячі. Таким чином рівень цього виду злочинів у державі упав на 19,4 відсотка порівняно з минулорічним показником.

Начальник ДКР повідомив, що поліція розкрила 1 043 факти незаконного заволодіння транспортними засобами, тобто кожен третій злочин. Оперативники поліції задокументували діяльність 376 злочинних груп, які промишляли угонами. Також працівники Департаменту карного розшуку спільно з колегами з поліції Київської області викрили членів двох ОЗГ, причетних до незаконного заволодіння транспортом.

За словами Сергія Тихонова,найбільш напруженою ситуація щодо незаконних заволодінь транспортом є у столиці та крупних обласних центрах – Одесі, Дніпрі та Харкові. У вчиненні цих злочинів поліцейські викрили 2590 осіб. Проте суди не завжди обирають стосовно викрадачів транспортних засобів запобіжні заходи, пов’язані з обмеженням волі.

«Наприклад, із загальної кількості викритих в угонах, а це – понад 2,5 тисячі осіб, лише 597 зловмисників були взяті під варту. Стосовно 405 осібсуди обирали міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Тим часом стосовно 1429 зловмисників не обиравсязапобіжний захід, пов'язаний з позбавленням волі», – зазначив Сергій Тіхонов.

Нагадаємо, у липні цього року на Запоріжжі оперативники затримали групу серійних викрадачів автомобілів. Зловмисникам інкримінують причетність до шести фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux