Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські затримали учасників міжнародного наркокартелю та вилучили 400 кг кокаїну – Сергій Князєв
Опубліковано 02 липня 2019 року о 17:25

Загальна вартість вилученого наркотичного засобу за цінами «чорного ринку» становить майже 60 мільйонів доларів. Наразі затримано організаторів та  учасників злочинної групи , серед них - четверо іноземців. Про це сьогодні, 2 липня, повідомив Голова Нацполіції Сергій Князєв під час брифінгу.

 
Участь у заході також взяли начальник Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрій Кіхтенко, перший заступник Генерального прокурора  Дмитро Сторожук та  іноземні партнери - заступник регіонального директора по Європейському регіону Адміністрації по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США Кевін Деніалз та аташе Варшавського офісу Адміністрації по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США Джейсон Шумахер.

За словами Голови Нацполіції Сергія Князєва, оперативники  Нацполіції викрили та затримали організаторів та учасників міжнародного злочинного угрупування, яке здійснювало контрабандне постачання кокаїну на територію нашої держави. Подальшому наркоділки транспортували наркотики  до країн Європи.

«Під час документування незаконної діяльності вказаної групи осіб, встановлено їхні зв’язки з членами міжнародної злочинної організації, які займалися постачанням кокаїну по всьому світу. Крім того,  виявлено потужний канал постачання зазначеного наркотичного засобу з Республіки Колумбія на територію України»,- зазначив Сергій Князєв.

Очільник відомства повідомив, що 19 червня цього року співробітниками Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції за сприяння Головного слідчого управління та Департаменту патрульної поліції під процесуальним керівництвом прокурорів Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України затримано шістьох фігурантів. Серед затриманих - троє громадян інших країн.

Він додав, що іноземці – порушники  мають багате кримінальне минуле.  Зокрема, на своїй Батьківщині  вони перебували у міжнародному розшуку за вчинення наркозлочинів.

Відтак за результатами масштабної спецоперації  у членів міжнародного наркокартелю вилучено близько 270 кг кокаїну. Його  вартість за цінами «чорного ринку» становить близько 40 мільйонів доларів США.

«Ми розуміли, що це не всі учасники злочинної групи. І вчора, 1 липня, були затримані  ще троє  наркоділків, зокрема,  двоє іноземців. У зазначених осіб вилучено 130 кг кокаїну. За цінами «чорного ринку» - це  становить близько 20 мільйонів доларів»,- підкреслив Сергій Князєв.

За результатами проведення цих двох затримань, співробітники  Національної поліції України усього вилучили 400 кг кокаїну. Загальна вартість вилученого наркотичного засобу за цінами «чорного ринку» становить близько60 мільйонів доларів.

Затриманим інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.  Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

«Хочу зазначити, що загалом з початку року співробітники Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції вилучили 925  кг героїну та 675 кг кокаїну. Позитивні результати роботи молодого, реорганізованого Департаменту протидії наркозлочинності все частіше згадуються серед світових поліцейських спільнот»,- підкреслив голова Нацполіції.

Джейсон Шумахер  подякував українським поліцейським за проведену роботу та результативну співпрацю.

«З вилученням цієї партії наркотиків ми посилаємо злочинцям дуже потужний меседж про те, що це недопустимо. Національна поліція та DЕA будуть співпрацювати ще тісніше для того, щоб зупиняти діяльність цих організацій, обмінюватися оперативною інформацією. І ми з гордістю визнаємо, що українські офіцери поліції є одними з найкращих у світі. Україна має пишатися ними», –  сказав Джейсон Шумахер.

Нагадаємо, Нацполіція викрила учасників міжнародної наркоорганізації та вилучила півтонни героїну.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux