Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Запоріжжя обговорили з представницею ІМІ безпеку журналістів: існуючі проблеми та шляхи їх вирішення
Опубліковано 03 травня 2021 року о 09:05

Учасники зустрічі розробили основні аспекти співпраці та проаналізували поточний стан розслідування кримінальних проваджень, відкритих за фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів.

До Всесвітнього дня свободи преси у Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області відбулася робоча зустріч керівників відділу захисту інтересів суспільства і держави та відділу комунікації з регіональною представницею ГО «Інститут масової інформації».

Головна мета заходу - посилення діалогу та співпраці між правоохоронними органами та громадськими організаціями щодо захисту професійної діяльності журналістів, забезпечення сприятливих умов для журналістської діяльності відповідно до чинного законодавства.

Під час бесіди, поліцейські та регіональна представниця Інституту Наталія Виговська, обговорили поточну ситуацію у сфері безпеки журналістів в регіоні, стан розслідування кримінальних проваджень, відкритих за фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Так, за минулий рік та першу декаду поточного року, органами досудового розслідування поліції Запорізької області зареєстровано 11 кримінальних проваджень, пов’язаних з перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів - ст. 171 Кримінального кодексу України.

Наразі, за результатами проведених розслідувань, до суду направлено обвинувальний акт у одному кримінальному провадженні, ще у восьми тривають слідчі дії.

«Правоохоронці готові невідкладно реагувати на кожен випадок перешкоджання або прямих нападів на журналістів, та давати їм належну правову оцінку», - наголосила  начальниця відділу комунікації Олена Лебединська.

Повідомити про правопорушення стосовно працівників ЗМІ можна на електронну адресу Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України [email protected], або ж  безпосередньо до відділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Запорізькій області - [email protected]

Нагадаємо: Оголошення про заміщення вакантних посад в управлінні головної інспекції ГУНП в Запорізькій області

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux