Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі впродовж доби оперативники затримали зловмисників, які проникли до храму та побили його охоронця
Опубліковано 21 червня 2018 року о 11:40

Співробітники кримінальної поліції затримали зловмисників, які проникли на території храму в Мелітополі, спричинили смертельні тілесні ушкодження його охоронцю та заволоділи майном. Зловмисників затримано в порядку статті 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру.

Як раніше повідомлялось, в ніч з 18 на 19 червня невідомі особи проникли на територію храму, нанесли численні удари охоронцю, заволоділи майном та втекли з місця скоєння злочину.

Слідчим було відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.4 ст.187 (розбій) та ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Хід розслідування кримінального провадження перебував на контролі керівництва ГУНП в Запорізькій області.

Згідно вказівки начальника ГУНП в Запорізькій області, на розкриття зухвалого злочину був орієнтований особовий склад Мелітопольського відділу поліції та фахівці ГУНП області. Впродовж доби оперативники та слідчі встановили особи нападників та затримали їх.

20 червня співробітники кримінальної поліції Мелітопольського відділу поліції затримали зловмисників на території Мелітополя. Ними виявились раніше засуджені місцеві мешканці 1988 та 1982 років народження.

  

Встановлено, що двоє чоловіків, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, через паркан проникли на територію храму з метою пограбування. Охоронця чоловіки били дерев’яними палицями та руками. З території храму викрали близько 500 гривень, два велосипеди та планшет.

Обох зловмисників затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм вже повідомлено про підозру за ознаками ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція статей передбачає до п'ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Речові докази вилучено. Триває досудове розслідування.

«Ряд ЗМІ та місцевих мешканців обурив той факт, що поліція нібито не виїхала на виклик саме в той час, коли вчинявся злочин. Зазначу, що наряд поліції виїхав, проте свідок злочину не орієнтувався на місцевості та не зміг чітко вказати місце злочину. Звертаюсь до громадян з проханням більш детальніше розповідати поліції обставини скоєного злочину, свідком якого ви стали, точніше називати адресу або вказувати саме на те місце, де все відбувалось. Адже від наданої вами інформації залежати розкриття правопорушення та затримання зловмисників, а іноді це може навіть врятувати життя людини», -  зазначив очільник запорізької поліції Сергій Коміссаров.  

З початку року запорізькими поліцейськими 56 особам повідомлено про підозру у скоєні розбійних нападів, а 42 – у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. 

Відділ комунікації поліції в Запорізькій області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux