Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі водій в стані алкогольного сп’яніння скоїв смертельну ДТП – поліція затримала порушника
Опубліковано 12 серпня 2021 року о 12:30

Подія мала місце в селі Копані Оріхівської територіальної громади. Водій автомобіля не надав перевагу в русі трактору, допустив зіткнення транспортних засобів. Від отриманих травм пасажир легковика загинув на місці події. Фігуранту, затриманому в порядку ст. 208 КПК України, повідомлено про підозру у скоєнні тяжкого злочину. Тривають слідчі дії.

11 серпня о 14:20 до відділення поліції № 4 Пологівського районного управління поліції надійшло повідомлення про смертельну аварію на території Оріхівської територіальної громади.

На місце події негайно прибули працівники сектору реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група відділення поліції та медики швидкої допомоги.

Попередньо встановлено, що водій автомобіля "ІЖ", 1988 року народження, рухаючись по вулиці Центральній в селі Копані, не надав перевагу в русі та скоїв зіткнення з трактором «МТЗ». Після чого не впоравшись з керуванням, скоїв зіткнення з парканом. Від отриманих тілесних ушкоджень пасажир легковика, чоловік 1974 року народження загинув на місці події.

За результатами проведеного медичного огляду, водій автомобіля "ІЖ" перебував у стані алкогольного сп’яніння. В його крові виявлено 4,34  проміле алкоголю. 

Порушника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

12 серпня йому  повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину за  ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від п’яти  до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Наразі вирішується питання обрання йому запобіжного заходу.

Правоохоронці встановлюють обставини ДТП та звертаються із проханням до свідків аварії, а також водіїв транспортних засобів, які мають відеозаписи вказаної події,  звернутись за телефонами: (098)590-65-92  або 102. 

Нагадаємо: У Запоріжжі поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смертельного травмування пішохода у ДТП.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux