Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі тривають обстріли: поліція фіксує кожен факт збройної агресії
Опубліковано 09 червня 2022 року о 12:00

Впродовж минулої доби поліцейські задокументували п'ятнадцять  повідомлень від жителів Пологівщини про руйнування будинків та інших об’єктів інфраструктури у їх населених пунктах. Інформації щодо травмованих не надходило. 

C:\Users\User\Desktop\obstril_77.jpg

До поліції продовжують надходити повідомлення про наслідки ворожих обстрілів у Пологівському районі. Цього разу ворог поцілив по трьом населеним пунктам – Оріхову, селам Нестерянці та Малій Токмачці.

Так, внаслідок обстрілу Нестерянки, мешканці села повідомили про руйнування їх будинків та дворової території. Вибуховою хвилею в помешкання з повибивало вікна з дверима. В деяких домівках сила вибуху була настільки сильною, що вмить повністю позривало дахове покриття.

Жителі Малої Токмачки повідомили про зруйновану будівлю місцевої лікарні. Після ворожого нападу приміщення амбулаторії залишилося без даху та вікон. Також на території одного з будинків снаряд потрапив у город, внаслідок чого в прилеглих житлових приміщеннях повилітали вікна. 

Поряд з цим, найгірша ситуація залишається в самому Оріхові. Російські загарбники щоденно здійснюють обстріли з важкої артилерії по мирному населенню. Внаслідок агресії страждають люди, втрачають своє майно та дах над головою.

Тож, відучора, поліцейські задокументували понад десяти повідомлень від оріхівців про наслідки ворожих обстрілів. Громадяни повідомили, що окупанти нищать їх квартири, приватні будинки, школи та інші об’єкти інфраструктури. Від ракетних влучень в деяких домівках і господарчих будівлях відбулося займання. Також осколками снарядів зруйновані двори жителів міста, паркани, прибудинкові території та припарковані на них транспортні засоби. Окрім того, у деяких господарів снарядами пошкоджено газо-, водопровід та дроти електромереж. Через це більшість мешканців Оріхова довгий час вимушені залишатися без газу, води та світла.  

За фактом збройної агресії російських військовослужбовців, поліцейські зібрали доказові матеріали воєнних злочинів та передали до УСБУ в Запорізькій області для вирішення питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Нагадаємо: Запорізька поліція фіксує нові факти артобстрілів на оріхівському напрямку  

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux