Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі слідчі відкрили два кримінальні провадження за фактами погроз та втручання в діяльність працівника правоохоронного органу
Опубліковано 23 серпня 2021 року о 20:00

Відносно трьох громадян були складені адміністративні  протоколи за злісну непокору законному розпорядженню поліцейського.

23 серпня близько 12 години працівники групи реагування патрульної поліції відділення поліції № 2 Запорізького районного управління під час несення служби поблизу селища міського типу Комишуваха  зупинили автомобіль «Audi A4» з іноземною реєстрацією, водій якого порушив правила дорожнього руху.

Правоохоронці з’ясували, що за кермом знаходився чоловік, 1984 року народження, мешканець смт Комишуваха.

Під час огляду транспортного засобу працівники поліції виявили, що легковик має ознаки технічної несправності, а  номер кузова пошкоджений і не підлягає ідентифікації. На місце події була викликана слідчо-оперативна група відділення поліції.

З метою визначення чи мало місце втручання у зміну номеру кузова автомобіля, дізнавачем даний транспортний засіб було вилучено і направлено на проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Під час складання протоколу огляду, обурений діями правоохоронців водій, на місце події викликав телефоном своїх знайомих представників громадських організацій та місцевих засобів масової інформації. В результаті близько 15 громадян перешкоджали працівникам поліції проводити законні дії. Батько водія, висловлював погрози в бік поліцейських, обіцяв  помститися та пошкодити  їх транспортні засоби.

За даними фактами інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових  розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України та  ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця) Кримінального кодексу України.  Найсуворіша санкція за цими статтями передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Водій був опитаний на місці події та відпущений.

Троє громадян, які чинили злісну непокору законним вимогам поліцейських, доставлені до відділення поліції № 1 Запорізького РУП, де відносно них складено протоколи за ст. 185 КУпАП. Такі порушення тягнуть за собою накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Працівники закликають громадян не порушувати громадський порядок і нагадує, що всі конфлікті ситуації можуть бути врегульовані виключно в правовому полі. На всі порушення і провокації правоохоронці будуть реагувати рішуче і миттєво.  

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux