Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі слідчі повідомили про підозру чоловіку, який скоїв наругу над могилами
Опубліковано 13 вересня 2021 року о 12:47

Мешканець Мелітопольського району демонтував на цвинтарі металеві конструкції огорож, які в подальшому здав на металобрухт. Наразі слідством доведена  причетність чоловіка до п’яти злочинних епізодів. Досудове розслідування триває. 

На початку липня 2021 року до Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло декілька повідомлень від мешканців села Костянтинівка Мелітопольського району про те, що на місцевому цвинтарі, який розташований по вулиці Миру, з місць поховань їх родичів зникли металеві ланцюги, стовпці. 


За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

Відпрацьовуючи отриману інформацію, дільничні офіцери поліції опитали мешканців села, перевірили раніше судимих осіб, а також місця можливого збуту викраденого. За результатами проведених заходів правоохоронці  вийшли на слід зловмисника. Ним виявився раніше судимий за особливо тяжкий злочин місцевий мешканець 1957 року народження. 

В ході досудового розслідування встановлено, що викрадені металеві конструкції огорож, а це 35 металевих ланцюгів та 11 стовпців, зловмисник здав на металобрухт, а кошти витратив на власні потреби. Наразі слідством доведена  причетність чоловіка до п’яти злочинних епізодів.

10 вересня слідчим повідомлено фігуранту про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Санкція інкримінованої статті передбачає обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років. 

Крім того, правоохоронці перевіряють причетність зловмисника до скоєння аналогічних злочинів на території Мелітопольського району.

Нагадаємо: у Кирилівці поліція притягнула до відповідальності водія легковика, який пошкодив скульптуру «Дельфіни».

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux