Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі правоохоронці виявили плантацію снотворного маку
Опубліковано 16 червня 2021 року о 16:40

Дізнавачі спільно з оперативниками вилучили понад 800 наркорослин. По завершенню експертних досліджень діям 33-річного чоловіка буде надано остаточну правову кваліфікацію та повідомлено про підозру. Тривають слідчі дії. 

16 червня співробітники сектору дізнання відділення поліції №2 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області спільно з працівниками кримінальної поліції, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури, в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України провели санкціонований обшук одного з приватних будинків у місті Солоне Вільнянського району.

За місцем проживання 33-річного раніше судимого чоловіка, працівники поліції виявили та вилучили понад 800 рослин снотворного маку.

Крім того, в гаражі, правоохоронці виявили подрібнену речовину рослинного походження темно-зеленого кольору, ймовірно канабіс.

Вилучене направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. За його результатами власнику незаконної плантації буде надано остаточну правову кваліфікацію та повідомлено про підозру.

Поліція нагадує жителям Запорізької області, що чинним законодавством заборонено незаконне вирощування маку та конопель. У разі виявлення незаконних насаджень снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин, його власнику загрожує адміністративна відповідальність (стаття 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За нелегальний посів  понад 100 рослин маку чи 10 рослин конопель передбачена відповідальність за статтею 310 Кримінального кодексу України. Санкція  - від трьох до семи років позбавлення волі.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням  повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони. Телефон «гарячої лінії»: 239-28-72,  050-465-74-51 або «102».

Нагадуємо: в Запорізькій області дільничні офіцери поліції виявили чергову незаконну плантацію конопель.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux