Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі працівники карного розшуку викрили групу наркодилерів, які вирощували та зберігали коноплі в особливо великих розмірах
Опубліковано 11 листопада 2021 року о 17:52

Правоохоронці провели серію одночасних обшуків за місцями проживання фігуранта кримінального провадження та двох його можливих спільників. Вилучено більше 1 кг фасованого канабісу та близько 8 кг рослинної наркоречовини у вигляді верхівок рослин роду конопель. Крім цього, у фігуранта вилучений пістолет з ознаками переробки та 22 набої до нього.  Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у наркозлочині.

За даними слідства, група осіб, мешканців Запорізької області, вступивши у злочинну змову, займаються  незаконним вирощуванням рослин конопель з метою їх подальшої переробки та збуту на території Запорізької області.

З метою відпрацювання цієї інформації, 10 листопада працівники Управління карного розшуку ГУНП в Запорізькій області спільно зі слідчими слідчого управління, за процесуального керівництва обласної прокуратури,  із залученням співробітників батальйону поліції особливого призначення в рамках відкритого кримінального провадження провели серію одночасних обшуків.       

За місцем мешкання чоловіка 1981 року народження, в квартирі по вулиці Першотравневій, правоохоронці вилучили наркотичну речовину рослинного походження  вагою близько 400 грам (за даними експертизи – «канабіс»).

Як розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП в Запорізькій області Василь Чернета: «Під час проведення слідчих дій, власник квартири намагався позбутися речових доказів і через балкон викинув сумку, в якій  знаходилось більше 1 кг фасованої марихуани, а також пістолет з ознаками переробки та 22 набої до нього».

Того ж дня, в селищі міського типу Михайлівка були проведені ще два  обшуки. На горищах будинків, що належать чоловікам 1973 та 1985 років народження виявлено та вилучено близько 17 мішків верхівок рослин конопель вагою близько 8 кілограмів.

За вказаним фактом слідчим слідчого управління відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

На теперішній час жителя міста Запоріжжя 1981 року народження затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у збуті наркотичних засобів за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: У центрі Запоріжжя поліцейські затримали дилера-іноземця з «товаром» на 140 тисяч гривень.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux