Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліція встановила підлітка, який скоїв акт вандалізму на місцевому цвинтарі
Опубліковано 08 квітня 2021 року о 12:23

На сільському цвинтарі у Мелітопольському районі підліток, ігноруючи елементарні правила моралі, з хуліганських мотивів розбив конструкції близько двох десятків пам’ятників. Відносно хлопця будуть застосовані заходи виховного характеру, а його опікуну загрожує адміністративна відповідальність.

7 квітня близько 17 години до відділення поліції № 2 Мелітопольського районного управління поліції  ГУНП в Запорізькій області звернулись мешканці села Новоіванівка Приазовської територіальної громади, які на околиці села, на місцевому цвинтарі виявили зруйновані стели пам’ятників.

Слідчо-оперативною групою на місці події встановлено, що невідома особа шляхом розлому горизонтальних та вертикальних поверхонь бетонних та гранітних плит, пошкодила 17 пам’ятників.

Керівництвом відділення поліції для пошуку зловмисника було скеровано усі підрозділи поліції. Дільничні офіцери спільно зі співробітниками кримінальної поліції опитували місцевих мешканців та вже протягом години встановили особу правопорушника. Ним виявився 14-річний хлопець, учень 9 класу одного з місцевих навчальних закладів. Знайшли хлопця поліцейські протягом кількох годин. Весь цей час він  переховувався в одному з покинутих будинків у селі і лише ввечері повернувся додому. Поліцейські поспілкувались з неповнолітнім хлопцем, його опікуном та з’ясували, що 5 квітня він разом із зведеним братом, проходив мимо кладовища, далі побіг на цвинтар та з хуліганських мотивів почав ногами валити стели пам’ятників. Брат, який став свідком даної події, намагався зупинити хлопця, пояснював йому, що так робити погано і за свої дії доведеться нести відповідальність. Між тим зупинити акт вандалізму не вдалося.

За даним фактом слідчими відділення поліції № 2 Мелітопольського районного управління поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. У зв’язку тим, що неповнолітній парубок не досяг віку кримінальної відповідальності, вирішується питання притягнення до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) його опікуна, жінки 1980 року народження.  Батьки хлопця вже погодились відшкодовувати збитки постраждалим односельцям. Наразі правоохоронці встановлюють їх коло. Поліцейськими також буде направлено клопотання на адресу служби у справах дітей місцевої влади щодо застосування до неповнолітнього хлопця заходів виховного характеру.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські викрили злочинне угруповання на чолі зі «смотрящим».

 Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux