Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі кримінальна поліція викрила двох чоловіків у вбивстві свого знайомого з корисливих мотивів
Опубліковано 24 січня 2022 року о 20:22

В Оріхові зловмисники спричинили потерпілому смертельні ушкодження, після чого заволоділи його майном. Фігурантів затримано згідно ухвали суду та повідомлено про підозру. Слідчі дії у досудовому розслідуванні тривають.

У місті Оріхові 20 січня безвісно зник місцевий житель 1969 року народження. На сполох забила сусідка чоловіка, яка побачила, що двір і будинок відчинені, у приміщенні розкидано речі, а самого хазяїна немає.

Заступник начальника ГУНП – начальник кримінальної поліції Руслан Невожай розповів: «В рамках оперативно-пошукових дій, працівники кримінальної поліції провели огляд місця мешкання зниклого, опитали жителів прилеглих будинків, проаналізували отриману інформацію та дійшли висновку, що стався кримінальний злочин. В подальшому оперативники встановили особи та затримали двох чоловіків, причетних до його скоєння».

22 січня обидва зловмисники 1981 та 1992 років народження зізналися у скоєному та під час проведення слідчих дій вказали місце, де приховали труп своєї жертви.  

В рамках досудового розслідування кримінального провадження також встановлено, що злочин було скоєно 18 січня. В будинку по вулиці Привокзальній у місті Оріхові чоловіки здійснили постріл з пристрою, схожого на зброю у свого 52-річного знайомого. Від отриманого поранення в голову він помер. Труп зловмисники віднесли до будинку потерпілого та кинули у вигрібну яму. Окрім цього вони заволоділи грошовими коштами та іншим цінним майном, а також автомобілем «Фольксваген», який належав померлому.

Наразі, слідчим за процесуального керівництва окружної прокуратури, чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за п.6, п.12 ч. 2 ст. 115, а саме умисного вбивства з корисливих мотивів групою осіб, та за ч. 3 ст. 289 («Незаконне заволодіння транспортним засобом») Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч.4 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України.

Обом зловмисникам обрано запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 діб. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux