Портал в режимі тестування та наповнення
Керівник обласної поліції підбив підсумки роботи підлеглих в Кирилівці під час курортного сезону
Опубліковано 10 вересня 2021 року о 17:50

На зустрічі з начальником ГУНП,  жителі територіальної громади, підприємці та представники органів  місцевої влади позитивно оцінили діяльність правоохоронців з охорони громадського порядку і забезпечення безпеки громадян на Азовському узбережжі.

Сьогодні, 10 вересня, відбулася третя,  з початку курортного сезону, робоча зустріч очільника ГУНП в Запорізькій області Миколи Лушпієнка з жителями територіальної громади, підприємцями, які надають послуги відпочиваючим, а також представниками  Кирилівської селищної ради. 

У підведенні підсумків  курортного сезону 2021 та спільної роботи правоохоронців і громади,  взяли участь голова Кирилівської селищної ради  Іван Малєєв,  начальник Мелітопольського районного управління поліції Андрій Бідило,  керівництво Якимівського віділу поліції № 1 (смт Якимівка), Євген Слабишев - керівник станції поліцейської діяльності № 1 у селищі Кирилівка. 

На початку свого виступу начальник обласної поліції зазначив: «Результати по охороні громадського порядку свідчать про те, що ми вдало провели цьогорічний курортний сезон. Правоохоронці спільно з місцевою громадою забезпечили безпеку відпочивальників і не допустили  серйозних резонансних правопорушень, зокрема під час масових розважальних заходів. Всі злочини, які мали ознаки особливо тяжких, були розкриті, а особи які їх скоїли, затримані. Тож поліцією проведена добра робота, в тому числі й адміністративного характеру, тобто стягнення штрафів з порушників, кошти від яких поступили до бюджету територіальної громади».

«Окремо я дякую громаді за хлібосольність та гостинність, за те, що ви створили умови для наших працівників поліції. Люди мали можливість працювати і відпочити. Щиро дякую представникам територіальної громади за  плідну співпрацю і допомогу!» - звернувся до присутніх Микола Лушпієнко.  

Микола Лушпієнко  звертаючись до представників територіальної громади,  порекомендував  створити  у Кирилівці громадське формування: «Це буде плюс  і до наступного сезону  в плані допомоги правоохоронцям. Якщо в рамках чинного законодавства буде створено громадське формування,  то його члени матимуть відповідні права і  зможуть  брати участь у здійсненні перевірок  щодо стихійних ринків чи порушення перевезень. Це буде велика користь і допомога поліції у наведенні відповідного порядку.».

Далі виступив керівник станції поліцейської діяльності № 1 у селищі Кирилівка  Євген Слабишев, який доповів про основні результати роботи запорізької поліції у період курортного сезону.

Так, загалом поліцією  зареєстровано 2215 повідомлень про  події та правопорушення. Завдяки сумлінному виконанню службових обов’язків поліцейських та військовослужбовців, які забезпечували публічну безпеку та порядок та проводили профілактичні заходи, зареєстровано значно менше кримінальних правопорушень, ніж у попередні два роки. Цього року їх загальна кількість 113, а в минулому – 276.  Не допущено взагалі скоєння таких тяжких злочинів, як розбійні напади, пограбування, незаконне заволодіння транспортними засобами, вимагання.

Несення служби поліцейськими на територіях відпочинку громадян, створила несприятливі умови  і для вчинення крадіжок особистого майна. Так, у 2021 році їх зафіксовано 43, а наприклад у 2019 році ця цифра дорівнювала 138.

Крім цього, правоохоронцями, які несли службу по охороні громадської безпеки в курортній зоні розкрито 25 фактів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків і замах на умисне вбивство.

Поліцейські проводили активну адміністративну діяльність. В курортний період складено 64 протоколи за ст.164 Кодексу про адміністративні правопорушення щодо порушення правил торгівлі, а також викрито 12 фактів незаконної торгівлі підакцизними товарами. У порушників вилучено 1250 літрів спирту та 600 пачок тютюнових виробів.

Працівники поліції негайно реагували на повідомлення від громадян щодо зникнення дітей під час відпочинку. У період з 1 червня по 31 серпня до поліції Кирилівки надійшло 27 заяв про зникнення дітей. Завдяки вжитим заходам поліцейських та військовослужбовців всіх дітей  швидко  розшукали та повернули батькам.

Голова Кирилівської селищної ради  Іван Малєєв висловив подяку всьому особовому складу поліції, який проводив службу цього сезону.

Він зазначив, що за останні два роки покращився громадський порядок, у порівнянні з минулими роками зменшилися крадіжки.  Завдяки боротьбі з незаконною торгівлею поповнився бюджет. Практично всі торгівельні точки пройшли перевірки і отримали необхідні документи.

«Велике спасибі всім, особливо вам, Микола Миколайович. Жоден керівник поліції не зустрічався з активом селища, це дає позитивний результат, взаємозв’язок, взаємодопомогу» - підсумував Іван Малєєв.

Місцеві підприємці, директори баз відпочинку, які прийшли на зустріч, виказали задоволеність організацією роботи поліцейських. Вони подякували керівництву поліції за зворотній зв'язок, опрацювання піднятих проблемних питань і врахування зауважень. 

Нагадаємо: У Запоріжжі керівники ГУНП та представники територіальних громад обговорили результати роботи ПОГів.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux