Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські задокументували наслідки збройної атаки окупантів – є поранені та загиблий
Опубліковано 02 січня 2023 року о 12:45

Напередодні нового року російські війська нанесли ракетні удари по житловій інфраструктурі обласного центру. В результаті з осколковими травмами до лікарні госпіталізовано чотирьох осіб, з них 14-річна дитина та вагітна жінка. Крім того на Пологівщині під час артобстрілу загинув житель Оріхова, ще чотирьох громадян доставлено до медичного закладу. 

Упродовж двох діб, 31 грудня та 1 січня, армія рф завдала понад сотню ворожих атак по території Запорізької області. ворог бив із ракетних комплексів С-300, застосував артилерію, РСЗВ, зокрема боєприпаси з касетним наповненням. Постраждали близько 20 населених пунктів регіону, з них – Запоріжжя, Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Гуляйпільське, Полтавка, Дорожнянка, Темирівка, Червоне, Новоданилівка, Ольгівське, Чарівне, Малинівка, Степове, Кам’янське, Плавні, Малі Щербаки.

31 грудня близько 14:00 окупанти нанесли два удари по місту Запоріжжя. Від влучання ракети у приватний сектор Заводського району вщент зруйновані два будинки, ще близько 10 довколишніх – пошкоджені.

  акту збройної агресії постраждали чотири людини, з них – неповнолітня дівчинка та вагітна жінка. З осколковими травмами поранених госпіталізовано до міських лікарень.

Ще одне влучання правоохоронці зафіксували у земельну ділянку неподалік житлового кварталу у Шевченківському районі.

Крім обстрілу обласного центру неспокійно було й жителям Пологівського району. Дві доби поспіль загарбницькі війська атакували Гуляйполе, Оріхів і прилеглі населені пункти.

Внаслідок збройної агресії смертельно поранено 52-річного мешканця Оріхова.

Ще чотирьох чоловіків із вогнепальними та осколковими пораненнями госпіталізовано до медичного закладу.

Кожен факт воєнних злочинів задокументований працівниками поліції. За зібраними матеріалами слідчі УСБУ відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України

Поліція Запорізької області продовжує супроводжувати евакуацію мирного населення до більш безпечних місць і регіонів. За минулі дві доби залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель евакуйовано 969 осіб, з них - 65 дітей. 

Нагадаємо: Поліцейські задокументували наслідки чергових ворожих ударів по Запорізькій області

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux