Портал в режимі тестування та наповнення
У Запорізькій області за 7 місяців 2018 року розшукали 443 дитини
Опубліковано 17 серпня 2018 року о 10:50

Працівники відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області під час робочої наради підбили підсумки своєї роботи за 7 місяців поточного року та визначили напрямки діяльності на майбутнє.

Нарада пройшла за участі начальника Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Анатолія Ткаченка. Під час заходу про проведену роботу з профілактики дитячої злочинності та правопорушень, скоєних стосовно неповнолітніх, прозвітувала  начальник відділу ювенальної превенції області Ольга Зінченко.

Протягом року працівники поліції ювенальної превенції та територіальних підрозділів разом із зацікавленими органами виконавчої влади та установами провели низку комплексних, організаційних та практичних заходів, спрямованих на попередження правопорушень, бездоглядності, пияцтва, наркоманії та інших негативних явищ у підлітковому середовищі.

Як розповіла начальник поліції ювенальної превенції області Ольга Зінченко, протягом 7 місяців поточного поліцейські розшукали 443 дитини (у 2017 році – 360). Місцезнаходження 426 неповнолітніх встановлено протягом доби, що складає 96% (у 2017 році – 360, складало 91%).

Значна увага ювенальними поліцейськими приділяється профілактичній роботі із недопущення вчинення злочинів неповнолітніми, насамперед тими, що перебувають на профілактичному обліку. Завдяки вжитим заходам у поточному році вдалося стримати ріст підліткової злочинності. Так, за 7 місяців неповнолітніми або за їх участю вчинено 113 кримінальних правопорушень, а за аналогічний період  2017 року – 173.

Однією із причин дитячої злочинності є недостатній контроль за неповнолітніми з боку батьків або опікунів. У 2018 році до адміністративної відповідальності за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей (ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення) притягнуто 832 дорослих (у 2017 році – 553).

Під час наради присутні обговорили проблемні питання, які виникають у роботі ювенальних поліцейських у різних сферах діяльності, ділилися методами профілактики та налагодження взаємодії з іншими органами влади.

Також виступив представник Державної фіскальної служби, який розповів про особливості документування правопорушень, пов’язаних з продажем неповнолітнім підакцизних товарів, та відповів на питання поліцейських.

Нагадаємо, що протягом доби мелітопольські поліцейські розшукали двох дітей.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux