Портал в режимі тестування та наповнення
Сергій Коміссаров: керівництво ГУНП впроваджує заходи щодо підвищення рівня безпеки в регіоні
Опубліковано 27 червня 2018 року о 18:21

Під час засідання представників силових структур, прийнято декілька рішень щодо профілактики злочинності та підвищення рівня публічної безпеки та порядку на території Запорізької області.

Керівництвом Головного управління Національної поліції в Запорізькій області проведено аналіз стану злочинності на території Запорізької області. Так, на сьогодні рівень злочинності, у тому числі по тяжких та особливо тяжких злочинах, залишається одним з найвищих по країні.

На загальний рівень злочинності впливають такі фактори, як близькість території обслуговування до зони проведення Операції об’єднаних сил (ООС), залучення особового складу до несення служби в зоні ООС та на блокпостах, значна чисельність вимушених переселенців, суттєве збільшення чисельності населення у період курортного сезону, неналежна забезпеченість камерами відеоспостереження, відсутність контролю за діяльністю громадських формувань з охорони публічної безпеки та порядку,  неналежне освітлення окремих криміногенно обумовлених місць, що в свою чергу спонукає злочинців до вчинення кримінальних правопорушень в темний час доби, недоліки системи виховання (сімейного, релігійного, шкільного, професійно-технічного, у вищих учбових закладах та взагалі суспільного), криза системи виховання та навчання молодого покоління, що зумовлена, в першу чергу, економічними факторами, відсутність безкоштовних юнацьких спортивних та наукових закладів для дітей шкільного віку, особливо в сільській місцевості, низька ефективність заходів по соціальній адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, неконтрольована реалізація алкогольних напоїв, поширення алкоголізму та наркоманії серед населення. Вказані проблемні питання об’єктивно впливають на рівень злочинності в цілому, вирішення яких є комплексним за участю усіх силових структур та органів місцевого самоврядування.

Тому, під час спільної наради, прийнято рішення переглянути вже існуючу “Програму профілактики правопорушень та забезпечення громадської безпеки в Запорізькій області” та стан її виконання.

Окрм цього, прискорено процес впровадження програми «Безпечне місто» в частині встановлення камер відеоспостереження в громадських місцях обласного центру, на в’їздах до міста, в місцях масового відпочинку людей, та в об’єктивно обумовлених місцях  можливого вчинення кримінальних правопорушень, з можливістю доступу до них працівників Національної поліції, зможе значно підвищити ефективність реагування на вчинені кримінальні правопорушення працівників поліції та встановлювати осіб, які їх вчинили по «гарячих слідах». Адже, з початку поточного року в громадських місцях області вчинено 1317 кримінальних правопорушень, зокрема в містах Запоріжжі вчинено 706 злочинів, Мелітополі – 259, Бердянську – 89.

Також, прийнято рішення звернутись до дирекцій великих підприємств Запорізької області щодо встановлення камер відеоспостереження навколо прилеглої території, шляху пересування їх працівників додому та в місцях компактного проживання. Дану пропозицію вже підтримали ПАТ “Запоріжсталь”, Запорізький автомобілебудівний завод та АТ “Запорізький завод феросплавів”.

До того ж, одним з рішень Ради оборони стало встановлення камер відеоспостережень в місцях підвищеної небезпеки, наприклад АЗС тощо. А  також рекомендовано встановлювати камери власникам таких об’єктів інфраструктури регіону, як ювелірні крамниці, ломбарди тощо.

Крім цього, прийнято рішення, що при розробці проектів рішень новобудов, одним із пунктів буде встановлення на території камер відеоспостереження.

Було проаналізовано й стан аварійності на автошляхах та окремо дорожньо-транспортні пригоди за участю транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Для вирішення цього питання також необхідний комплексний підхід за участі правоохоронних органів, фіскальної служби та органів місцевого самоврядування. Тому прийнято рішення посилити контроль за транспортними засобами з іноземною реєстрацією з метою створення реєстру власників та водіїв таких авто. У випадку серйозного ДТП вона сприятиме оперативному пошуку правопорушника.

Також прийнято рішення про звернення до командування ООС про повернення працівників батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Скіф» ГУНП в Запорізькій області до місця постійної дислокації для несення служби на кордоні Запорізької та Донецької областей у спільних мобільних блок-групах.

Усі зазначені проблемні питання будуть винесені для обговорення на колегії обласної ради, а також на сесіях облради, районних та міських рад.   

Якщо всі ці пропозиції, будуть підтримані та реалізовані, то вже у 2018 році значно вдасться підвищити рівень безпеки й знизити рівень злочинності на території регіону.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux