Портал в режимі тестування та наповнення
На базі Нацполіції розгорнув роботу оперативний штаб за фактом розбійного нападу в Херсоні
Опубліковано 15 травня 2018 року о 12:27

У п’яти областях держави введено в дію оперативний план «Сирена». На базі Ситуаційного центру НПУ в цілодобовому режимі працює спеціально створена група. До неї увійшли керівники кількох підрозділів Нацполіції, а також представники цих підрозділів у територіальних главках поліції. Нараду членів штабу провів перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

Сьогодні, 15 травня, на базі Ситуаційного центру відбулася нарада щодо організації оперативно-пошукових заходів за фактом розбійного нападу на ювелірний магазин в одному з розважальних центрів Херсона. Зловмисники викрали ювелірні вироби і значну суму грошей, після чого втекли з місця нападу. При спробі їх затримання нападники вчинили збройний опір, з метою знищення доказів знищили авто на якому скоювали злочин, також викрадені коштовності, прорвали поліцейський кордон і зникли в напрямку сусідньої області. 

За наказом Голови Національної поліції у Херсонській, а також у Миколаївській, Запорізькій, Кіровоградській та Дніпропетровській  областях введено в дію оперативний план «Сирена» (розшук озброєного злочинця).

Перший заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив, що Ситуаційний центр Нацполіції переведено на цілодобовий режим несення служби. При Нацполіції створено оперативний штаб, який очолив начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції Сергій Тіхонов. До складу штабу увійшли керівники кількох оперативних підрозділів, а також підрозділів патрульної поліції і превенції.

Водночас В’ячеслав Аброськін наголосив на необхідності дотримання заходів особистої безпеки всіма учасниками оперативно-пошукових заходів.

«Зловмисники – озброєні і небезпечні. Тому наголошую і вимагаю безумовного дотримання заходів особистої безпеки всіма учасниками оперативно-пошукових заходів», – підкреслив перший заступник глави Національної поліції України.

На даний час поліцією Херсонщини за фактом розбійного нападу на ювелірний магазин у розважальному центрі Херсона відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Тривають заходи зі встановлення місцезнаходження і затримання зловмисників.

Водночас поліція звертається до громадян із проханням повідомляти відому їм інформацію, зокрема – про появу або пересування підозрілих осіб чи транспортних засобів, до найближчого відділення поліції або за номером спецлінії поліції 102.  

Департамент комунікації
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux