Портал в режимі тестування та наповнення
Для оперативного реагування на повідомлення громадян кількість поліцейських нарядів збільшено у 3,5 рази – глава Нацполіції
Опубліковано 19 квітня 2018 року о 12:15

За останні 25 років роботи міліції кількість добових нарядів в Україні становила 700-800 слідчо-оперативних груп, зараз же кількість груп реагування складає близько 2,5 тисяч. Минулого року до поліції надійшло понад 6,5 мільйонів викликів. Про це сьогодні, 19 квітня, повідомив глава Нацполіції Сергій Князєв під час відкриття семінар-тренінгу для керівників поліції превенції з усіх регіонів України в Національному університеті «Острозька академія».

За словами глави Нацполіції Сергія Князєва, щоденно на  чергування у містах держави заступає 980 нарядів патрульної поліції, з яких 210 нарядів – на дорогах. Крім того,  в областях працює близько 940 груп реагування патрульної поліції та понад 500 нарядів поліції охорони. Також у відділах і відділеннях поліції цілодобово працюють приблизно 2,5 тисячі слідчо-оперативних груп, які виїжджають на виклики громадян.

Сергій Князєв підкреслив, що за 25 років роботи міліції такої кількості щоденних нарядів не було.

«Було 600-800 слідчо-оперативних груп, які приїжджали на виклики. А викликів у нас – 6, 5 мільйонів на рік. Відтак кількість добових нарядів  збільшено в 3,5 рази. Це достатньо важливе завдання для реформаторської історії, яка почалася в 2015 році. Це цифра, яку ми вже можемо сказати суспільству, а далі – сервіс, який ми з вами пропонуємо при прибутті на місці пригоди і обслуговування», – зазначив очільник відомства.

Він підкреслив, що сьогодні підрозділи груп реагування патрульної поліції  майже на 100 відсотків  укомплектовані новими сучасними службовими автомобілями та планшетами. Також триває робота щодо оснащення поліцейських підрозділів необхідною кількістю нагрудних камер.

Сергій Князєв наголосив, що наразі триває робота щодо впровадження системи електронного документообігу та оформлення адміністративних матеріалів. Це  дасть змогу позбутися бюрократичної складової у роботі поліцейських.

«Ви повинні зрозуміти, що саме від вас залежить рівень довіри людей до роботи поліцейського. Ви – той підрозділ, який щодня реагує на виклики про допомогу та комунікує з громадою. Дивлячись на вашу роботу, люди роблять висновки про роботу всієї поліції.  Як ви спрацюєте – така думка й у держави», – наголосив Сергій Князєв.

Нагадаємо, Голова Нацполіції прибув з робочим візитом до м. Острог на Рівненщині.

Також нагадаємо, що в Острозі Голова Нацполіції відкрив тренінг для поліцейських, які працюють з викликами на лінію 102.

Також Сергій Князєв повідомляв, що 90 відсотків керівного складу підрозділів превенції вже оновлено.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux