Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі правоохоронці викрили чергові пункти нелегального обігу підакцизних товарів
Опубліковано 01 грудня 2021 року о 12:28

Вилучено більше  500 літрів лікеро-горілчаної продукції без дозвільних документів та  понад 400 пачок цигарок без марок акцизного збору. Припинили протиправну діяльність місцевих мешканців дільничні офіцери Запорізького РУП та оперативники Управління стратегічних розслідувань. У правопорушників  вилучено продукції на суму близько 90 тисяч гривень.

З метою недопущення потрапляння на споживчий ринок алкогольної продукції сумнівної якості, вживання якої може бути небезпечною для життя та здоров’я громадян, продажу необлікованої продукції, виробленої на офіційних заводах, а також збуту тютюнових товарів, поліцейські проводять відпрацювання на території Запорізької області. Зокрема у місцях виготовлення, зберігання та реалізації підакцизної продукції.

30 листопада співробітники сектору превенції відділу поліції № 5 Запорізького районного управління  ГУНП в Запорізькій області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань викрили та задокументували факт порушення порядку провадження господарської діяльності. На одному з ринків Хортицького району місцевий мешканець здійснював реалізацію лікеро-горілчаної продукції без дозвільних документів.

Під час огляду кафе правоохоронці виявили та вилучили понад тисячу пляшок горілки, по пів літри кожна.

Загальний об’єм  вилученої з незаконного обігу алкогольної продукції склав понад 500 літрів. Її вартість за середніми цінами становить близько  83 тисячі гривень.

Відносно правопорушника складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Того ж дня, дільничні офіцери поліції відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції під час  відпрацювання нелегального ринку підакцизних товарів у Олександрівському  районі встановили факт продажу цигарок без марок акцизного збору.

Здійснював їх реалізацію 58-річний мешканець Запорізького району в торгівельному кіоску по вулиці Гоголя. Під час невідкладного огляду, в торгівельному приміщені виявлено та вилучено 410 пачок цигарок без марок акцизного податку, на загальну суму понад 6800 гривень.

Вирішується питання про притягнення правопорушника до відповідальності згідно діючого законодавства України.

 

Працівники поліції застерігають про те, що заходи по виявленню подібних правопорушень, притягнення осіб винних у їх скоєнні до відповідальності, будуть проводитися постійно і закликають робітників торгівельних  закладів не порушувати чинного законодавства. 

Нагадаємо: У Бердянському районі поліцейські вилучили контрафактну тютюнову продукцію та алкоголь невідомого походження.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux