Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі та Бердянську поліцейські викрили розповсюджувачів наркотиків
Опубліковано 24 березня 2021 року о 16:15

У них правоохоронці вилучили 35 зіп-пакетів, призначених для «закладок». Вирішується питання повідомлення фігурантам про підозру та обрання запобіжних заходів. Тривають слідчі дії.

23 березня об 11:30 працівники сектору поліцейської діяльності на воді Запорізького районного управління поліції, під час патрулювання  в Олександрівському районі,  по вулиці Запорізькій помітили і  зупинили чоловіка, якого запідозрили у розкладанні  наркотичних «закладок».

На місце прибула слідчо-оперативна група відділу №2 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області. Встановлено особу розповсюджувача -  23-річного мешканця Запорізького району. У нього працівники поліції виявили та вилучили 15 зіп-пакетів з речовинами, схожими на амфетамин, метамфетамін, маріхуану, таблетки (за попередніми даними «екстазі»), а також 2 мобільні телефони. 

Правопорушник  зізнався, що робив «закладки» для наркозалежних осіб.  Їх він встиг зробити   загалом близько 40.  Молодик  вказав на декілька, неподалік від місця затримання.  Працівники поліції знищили 7 закладок і також вилучили зіп-пакети з  кристалічною  та порошкоподібною речовиною. 

Все вилучене направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.307  (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. 

Фігуранта затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Раніше не судимому молодому чоловікові, загрожує  покарання до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Також 23 березня близько 19 години працівники відділу кримінальної поліції Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області по вулиці Перлинній виявили молодика, який помітно нервував, намагався уникнути зустрічі з правоохоронцями і  коли його зупинили, зізнався, що має при собі наркотики. 

Працівниками слідчо-оперативної групи районного відділу поліції встановлено особу юнака. Це 17 річний мешканець Донецької області, який навчається в одному із бердянських коледжів.  

При ньому поліцейські виявили та вилучили 10 згортків з кристалічною речовиною білого кольору (за попередніми даними «сіль») та 3 згортки з речовиною сіро-зеленого кольору (попередньо «канабіс»).

Правоохоронцям хлопець пояснив, що  зберігав  пакети з наркотичними речовинами з метою збуту шляхом «закладок». 

Наразі слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Невдовзі буде вирішено питання повідомлення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу.  

Поліцейські звертаються до громадян з проханням  повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони. Телефон «гарячої лінії»: 239-28-72, 050-465-74-51 або «102».

Нагадаємо: Співробітники запорізького карного розшуку встановили іноземця, підозрюваного у зґвалтуванні. 

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux